Blue Cut zaštititna stakla

Prirodna sunčeva svjetlost je izvor spektra zračenja koji u nevidljivoj UV oblasti i oblasti vidljive plavo-ljubičaste svjetlosti može biti štetan za oko. Ova štetna zračenja nalaze se ne samo u prirodnoj svjetlosti, već smo im izloženi u uslovima vještačkog, digitalnog, neonskog i LED osvjetljenja.

Ljudsko oko je tokom cijelog dana izloženo ovim zračenjima što može dovesti do zamora oka, pada koncentracije, glavobolje, zamagljenog vida, crvenih i suhih očiju pa čak i do ozbiljnih i trajnih degenerativnih promjena na rožnjači.

Racunari

Blue Cut UV je zaštitni sloj koji je specijalno razvijen za ljude koji većinu svog vremena provode u zatvorenom prostoru i izloženi su štetnom plavom svjetlu preko LED ili LCD televizora, monitora, laptopa, tableta, smart telefona i GPS uređaja

Uz višeslojni antirefleks i UV filter Blue Cut UV sočiva obezbjeđuju potpunu zaštitu i komfor pri svim aktivnostima tokom dana kako u zatvorenom prostoru i sa vještačkim osvjetljenjem tako i na otvorenom. Blue Cut UV blokira i odbija spektar štetne plave svjetlosti, transmisija je smanjena za 25% u oblasti talasnih dužina od 400 do 500 nm što odgovara vidljivoj plavo-ljubičastoj oblasti.

Pogledajte modele

Pogledajte modele naočala na koje se mogu ugraditi bluecut zaštitna stakla.